Bager Dam indgår stor aftale

Bager Dam indgår stor aftale
Bageriet Johannes Dam & Søn ejes i dag af Jacob Dam, der er den 6. generation af bagere på stedet. Selv overtog han forretningen efter sin far, Jesper Dam, som han nu har ansat. Arkivfoto: Joan Øhrstrøm
NYHED | 8. APR 2024 • 19:00
NYHED
8. APR 2024 • 19:00

En særlig bornholmsk signatur får nu luft under vingerne hos Singapore Airlines. Flyselskabet har indgået en aftale med Johannes Dam & Søn om at levere Bornholmerkiks fra Aakirkeby.Det er langt fra en tør affære at drive virksomhed for virksomheden Johannes Dam & Søn i Aakirkeby.

Her har man nemlig netop indgået aftale om at levere sit velkendte signaturprodukt, Bornholmerkiksen, til Singapore Airlines.

Det oplyser bagervirksomheden i en pressemeddelelse.

– Vi skal levere den originale Bornholmerkiks i en eksklusiv 2-pak, så passagererne kan få en sprød oplevelse, når de skal nyde et veltilberedt måltid på den lange tur, udtaler Jacob Dam, der er direktør og yngste generation i den velrenommerede familievirksomhed fra Aakirkeby. '

Sådan vil bornholmerkiksen se ud, når den serveres ombord på SIngapore Airlines. Foto: PR


Ikke første gang

Bornholmerkiksen vil blive serveret for passagerer, der flyver mellem København og Singapore. Dermed passer den ind i flyselskabets strategi om at servere delikatesser tæt på de lokale lufthavne.

Det er da heller ikke første gang, at Johannes Dam & Søn har forenet kræfter med det internationale flyselskab, oplyser Jacob Dam.

– Jeg faldt over en gammel, gulnet artikel, hvor der stod, at vi i tidernes morgen havde leverancer til Singapore Airlines, lyder det fra ejeren, der kontaktede selskabet på ny i håb om at genoptage kontrakten.

– Vores produkt flugtede med deres kvalitetskrav. De første prøver blev godkendt, og nu er aftalen underskrevet. Vi har gjort produktionen klar og glæder os til at påbegynde leveringen, fortæller en tilfreds Jacob Dam.

Nyt udseende, samme indhold

Selv om det er flere årtier siden, man sidst leverede Bornholmerkiksen til Singapore Airlines, så er det dog det samme velkendte bagværk, som vil blive serveret for flygæsterne ombord.

Lavet på den oprindelige familieopskrift, der foreskriver 27 tynde lag og ingredienser af lokalt rugmel og kommen.

Hvad der til gengæld nu er lidt anderledes, er emballagen. Her har virksomheden investeret i en særlig pakkemaskine til at portionspakke de individuelle kiks til luftfartsselskabet.

De første prøveserier er gennemført og forude venter altså Singapore som næste stop.