Fransk parlament vil have undersøgt seksuelle overgreb i filmverdenen

2. MAJ 2024 • 12:58UDLAND

Den nye kommission skal undersøge forholdene for mindreårige i de forskellige sektorer inden for film og tv.

Det franske parlament har torsdag enstemmigt vedtaget at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal undersøge seksuel og kønsbaseret vold i filmverdenen og andre kulturelle sektorer efter flere nylige anklager.

Forslaget blev fremsat af skuespilleren Judith Godreche, som har anklaget instruktørerne Benoit Jacquot og Jacques Doillon for at have begået seksuelle overgreb mod hende, da hun var teenager.

Begge har benægtet anklagerne.

Den 52-årige skuespiller og instruktør Judith Godreche er blevet en nøglefigur i Frankrigs MeToo-bevægelse.

Den nye kommission skal undersøge "forholdene for mindreårige i de forskellige sektorer inden for film, tv, teater, mode og reklame" samt for voksne, der arbejder i disse sektorer, hedder det.

På baggrund af Godreches forslag besluttede en parlamentarisk kulturkommission at udvide undersøgelsen til også at omfatte andre kulturelle sektorer.

Kommissionen skal "identificere de mekanismer og mangler, der muliggør disse potentielle overgreb og krænkelser", "fastlægge ansvarsområder" og komme med anbefalinger.

Parlamentets afstemning kommer dagen efter, at skuespilleren Isild Le Besco, 41, i en selvbiografi har sagt, at hun også blev voldtaget af Jacquot under et forhold, der startede, da hun var 16 år, men at hun ikke var klar til at anmelde det.

Judith Godreche har derimod indgivet en juridisk klage over den prominente instruktør på baggrund af påståede overgreb, der fandt sted under et forhold, der begyndte, da hun var 14, og han var 25 år ældre end hende.

Hun har også formelt anklaget Doillon for at have misbrugt hende som 15-årig, da hun var med i en film, han instruerede.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU