Foto: Klaus Holsting

Strandhotellet får nye ejere

Siden Kasper Bajlum Müller og Pia Bajlum blev forpagtere af Strandhotellet i Sandvig i foråret 2017, har drømmen for dem været at blive herre i eget hotel, og den drøm er nu endelig gået i opfyldelse.

Med hjælp fra erhvervsmanden August Lund, der også for nylig investerede i Hallegaard-slagteriet på Bornholm, er de nemlig nu lykkedes med at købe det gamle hotel for omkring 10 millioner kroner. Det fortæller de tre nye hotelejere til Bornholms Tidende.

ERHVERV

Siden Kasper Bajlum Müller og Pia Bajlum blev forpagtere af Strandhotellet i Sandvig i foråret 2017, har drømmen for dem været at blive herre i eget hotel, og den drøm er nu endelig gået i opfyldelse.

Med hjælp fra erhvervsmanden August Lund, der også for nylig investerede i Hallegaard-slagteriet på Bornholm, er de nemlig nu lykkedes med at købe det gamle hotel for omkring 10 millioner kroner. Det fortæller de tre nye hotelejere til Bornholms Tidende.

– Det har været en sværere opgave for os, end vi troede, at vende de røde tal til sorte. Men i 2019 kom vi ud med et overskud på 92.000 kroner, og det er noget af det, der gør, at vi nu tror på, at vi kan løfte den her opgave, også som ejere af hotellet, siger Kasper Bajlum Müller, som fortæller, at 2020 ellers har været noget af en rutschebanetur for forpagterparret.

Tilbage i april vidste han nemlig med egne ord ikke, om deres driftsselskab overhovedet ville overleve grundet coronakrisen, som truede med at afblæse hele sæsonen. I juni væltede bookingerne så ind, fordi rigtig mange danskere ville holde ferie på Bornholm som erstatning for ferie i udlandet, som blev frarådet på det tidspunkt. Men mens alt pludselig så lyst ud, kom der en ny forhindring på tværs, som kortvarigt så ud til endegyldigt at slukke Bajlum Müller-familiens drøm om at få hotellet på egne hænder.

– Der kom nogle fra Jylland, der gerne ville købe hotellet, hvilket vi jo ellers har arbejdet på i tre år. Så vi var lige ved at miste det, fortæller Kasper Bajlum Müller, der har en overraskende forklaring på, hvordan drømmen om at købe hotellet alligevel gik i opfyldelse.

Kasper Bajlum Müller og Pia Bajlum (til højre) har købt Strandhotellet sammen med erhvervsmanden August Lund. Foto: Klaus Holsting

Vegetarpizza førte til hotelkøb

Mens Kasper Bajlum Müller kunne se sin drøm om at købe Strandhotellet smuldre mellem sine hænder, så var erhvervsmanden August Lund i samme periode på Bornholm med henblik på at købe et sommerhus.

En af dagene tog ejer og stifter af Cofoco-kæden, der har mere end 650 medarbejdere fordelt på blandt andet 12 restauranter i København, hoteller og en stor cateringvirksomhed, et smut forbi Strandhotellet for at spise en af dens kendte vegetarpizzaer – og resten er historie, som man siger.

 

Jeg fik købt et noget
større sommerhus, end
jeghavde regnet med, i
form af et hotel

 

– Jeg var heroppe en lørdag for at spise en pizza, fordi jeg ved, de laver god mad her. Og så fortalte jeg Pia og Kasper, at jeg syntes, det var et godt projekt, de havde gang i med hotellet, og at de bare kunne ringe, hvis de skulle have hjælp med noget på et tidspunkt. Jeg havde så ikke regnet med, at de ville ringe allerede om mandagen, siger August Lund, som dog med det samme valgte at takke ja til at købe hotellet med Bajlum Müller-familien.

– Jeg kan godt lide bygningen, og jeg kan godt lide Sandvig, og det tænkte jeg, at det ville jeg gerne støtte op om. Og fordi der var andre købere på banen, så var det jo nu eller aldrig, så vi fandt hurtigt ud af det, så jeg fik købt et noget større sommerhus, end jeg havde regnet med, i form af et hotel. Det er også lettere, så skal jeg ikke slæbe sengetøj med, når jeg tager til Bornholm, siger erhvervsmanden.

At få en medejer med på vognen var afgørende for, at handlen kunne lade sig gøre, fortæller Kasper Bajlum Müller.

– Det har aldrig været vores ambition at købe det alene, for vi har jo hele tiden vidst, at Pias og min meget normale indkomst og opsparing ikke rakte til at købe det, med mindre vi vandt i et lotterispil, siger han, mens Pia tilføjer:

– Efter at have forpagtet det i tre år, så kan vi også se, at vi er nødt til at have nogle penge for at kunne blive ved med at udvikle det og komme op på det niveau og den standard, vi gerne vil. For ellers bliver det bare at reparere ting. Så vi vidste godt, at vi skulle partne op med en, før det kunne flytte noget.

Hotellet får omfattende renovering

Planen er nu, at når sæsonen slutter til efteråret, så skal hele hotellet gennemgå en omfattende renovering, så man er klar til at byde gæster velkommen i 2021 i et tidssvarende hotel. Det gamle hotel fra 1895 trænger nemlig til en kærlig hånd.

– Da vi blev forpagtere, var det jo en gammel ruin, og det er det jo måske stadigvæk på nogle punkter, siger Kasper Bajlum Müller, som forklarer, at alle 49 værelser skal sættes i stand med nye badeværelser, nye gulve og belægning, og så skal der også kigges på mulighederne for at opsætte bæredygtige energikilder til opvarmning i form af solceller.

Derudover skal den store sal også have nye borde og stole og gulvtæppet og savsmuldet fra væggene skal væk.

– Men det skal stadig være en måde, hvor man beholder rummets historie og ånd. Det skal stadig være et rum, hvor man får lyst til at sidde og kigge ud over vandet, men hvor der også kan være en masse arrangementer, siger Kasper Bajlum Müller, der håber og satser på, at renoveringen kan give hotellet nyt liv.

– Hvis man renoverer det, så kunne det jo være, at det får en renæssance, så det igen bliver ‘stedet’, man skal tage hen, når man besøger Sandvig, tilføjer Pia Bajlum.

Satser på simpelt mad og nul tv-kiggeri

Det næste stykke tid vil der ikke ske så meget, for mens højsæsonen står på, er der fuldt booket på alle værelser, og gæsterne foretrækker nok, hvis der ikke er håndværkere indkvarteret med dem.

Men man nåede dog lige akkurat at få indkøbt nye senge, dyner og puder, inden sommergæsterne gjorde deres indtog.

– Lige nu kæmper vi egentlig bare med at lave det bedst mulige produkt for vores gæster, for vi står i en højsæson, og vi har den her sal fyldt med spisende gæster hver dag, og det er egentlig det, vi lægger vores energi i lige nu, siger Kasper Bajlum Müller, der fortæller, at det fortsat vil være ham og Pia, som skal drive hotellet på daglig basis, men at man vil bruge August Lund som en medspiller.

– Ideen er at fortsætte meget på det, som vi har gjort, og det er at have et hotel med åbenhed og varme, når gæsterne bliver budt velkomne. Derudover så satser vi på simpelt (og næsten kødfrit) mad, og så forsøger vi at tiltrække gæster, der ikke ser tv (fjernsyn er fjernet fra værelserne, red.), men som sætter pris på at kigge ud over vandet og opleve naturen. Det skal være et sted, hvor du kan tage en indånding og bare slappe af og lade tiden gå lidt i stå og få en pause. Det har været vores drøm, fortæller Kasper Bajlum Müller.

 

Nyt selskab

Strandhotellet 2020 ApS er navnet på det nye ejendomsselskab, som Kasper Bajlum Müller og Pia Bajlum har oprettet sammen med August Lund. August Lund har ligeledes købt sig ind i det eksisterende driftsselskab, og begge parter ejer nu 50 procent af hvert selskab.

Det er Jan Vestergaard Rasmussen fra Risskov, som har ejet Strandhotellet siden 2012. Han fortæller om årsagen til salget:

“Jeg har talt med Kasper om det i flere år, og det har faktisk været aftalen, lige fra han startede med at forpagte det, at når han var klar til det, så måtte han gerne købe det. Jeg bor i Aarhus, og hver gang jeg tager over for at kigge på hotellet, så tager det jo to dage, inden jeg er hjemme igen, så det har taget noget arbejdstid fra mig. Men jeg ønsker dem alt muligt held og lykke med det,” lyder det fra sælger, der ikke regner med at have noget med hotelbranchen at gøre igen foreløbigt.

Strandhotellet har typisk åbent fra maj til slutningen af september, men forventer i år at holde åbent helt indtil efterårsferien i oktober, fordi sæsonen grundet coronakrisen er blevet skubbet. I forhold til corona-restriktioner føler Bajlum Müller-parret sig tryg ved at have mange kunder på hotellet, da hotellet har den fordel, at der er mange kvadratmeter.

“Der er ingen, der føler sig utrygge her, for der er god plads,” siger Pia Bajlum, der om vinteren bor sammen med Kasper og børnene på Amager, mens de bor i et sommerhus i Sandvig, når sæsonen er i gang.